cool web a perfektni rs- Doporucuji

Friday, April 07, 2006

BIOS Features Setup

V tomto menu můžete zvolit nastavení, které souvisí s procesem bootovaní. Lze zde změnit i základní nastavení procesoru. Nastavení hodnot uvedených modře je zajímavé (můžete je zkoušet měnit) - ostatních si raději nevšímejte - nejsou důležité a nebo... nestojí to za to!
Virus Warning: Disabled - systém hlídá zápis do boot sektoru hardisku. Aktivace (Enabled) způsobuje problémy při instalaci operačního systému (při instalaci se i Windows chová jako virus :-)) Jinak ale hlídá tuto oblast před bootovacími viry (One Half, Pieck...). Po nainstalování operačního systému aktivujte - Enabled!
CPU Internal Cache / L1 Cache: Enabled - aktivuje vnitřní systémovou cache procesoru L1. Musí být vždy zapnuto! CPU bez cache je jako turbo motor bez... turba.
External Cache / L2 Cache: Enabled - aktivuje externí (i když je někdy uvnitř chipu- Celerony, K6-3...) cache procesoru L2. Pokud je Disabled - ztrácíte asi 20-30% výkonu. Lepší je nižší frekvence se zapnutou keší než overclockovaný systém s vypnutou!