cool web a perfektni rs- Doporucuji

Thursday, January 25, 2007

Jak si vyrobit tichý počítač

Vadí vám vysoký hluk vašeho počítače? Rádi byste měli v počítač v ložnici, ale nechcete, aby vás budil? Pojďme se podívat na několik tipů, jak si svépomocí ztišit váš počítač.

Počítač, který po stisku napájení jen decentně pípne a nastartuje systém, aniž by dal o sobě jinak vědět, je jistě snem mnoha uživatelů. Dnešní počítače ale příliš tichostí neoplývají, a tak si musíme pomoci vlastními silami.

Jakmile se rozhodnete ztišit počítač, stojíte před nelehkým úkolem – počítač je plný chrčících a kvedlajících zařízení a najít ten pravý fígl na ztišení dá docela zabrat. Ještě než se pustíte do snižování hlučnosti, musíte si definovat priority, které i tichý počítač musí dodržovat. Prioritou číslo jedna je chlazení – tichý počítač uděláte snadno vypnutím všech větráků, v takovém případě byste ale počítač brzy usmažili, a tak každý váš krok vstříc tiššímu počítači musí obsahovat i řešení účinného chlazení. Stejně tak většinou musíte zapomenout na nějaké výraznější přetaktování počítače, omezení hluku často vyvolává zvýšenou teplotu uvnitř počítače, a proto musíte velmi bedlivě testovat, zda se váš výkonný počítač stačí dobře uchladit.

Labels: