cool web a perfektni rs- Doporucuji

Thursday, February 15, 2007

Ještě k teplotě

- účinné na snižování teploty procesoru mohou být různé utilitky, které softwarově chladí procesor, dosahují toho tak, že v době nečinnosti procesoru jej na chvíli zastavují, procesor tak dosahuje při běžné rutinní práci teploty vnitřku krytu počítače. Mně se zatím osvědčil CPUCool, který maluje i grafy teplot. Na tyto utilitky ale nespoléhejte, že vám procesor uchladí i bez chladiče, vysoká zátěž procesoru třeba ve hrách teplotu zase žene výš.

Uložení hlučného pevného disku na podložku na dně počítače mnoho čtenářů neuspokojilo, zejména obtížnou přenositelností takového počítače. Objevila se řada náhradních řešení. Pevný disk upevnili pomocí popruhů do 5,25 pozice. Popruhy jsou přišroubovány k disku a protáhnuté stěnami 5,25 pozice. Díky tomu jsou disky uložené volně bez kontaktu s konstrukcí krytu a současně pevně drží na místě.

Co se týče pasivního odhlučňování počítače, tedy jeho obkládáním různými hmotami (koberci, karimatkami, speciální výstelkou a podobně), obecně se dá říci, že to buď nepomůže, nebo to bude až moc drahé. Pokud nechcete, aby vás odhlučnění moc stálo, řešte to raději aktivním snižováním hluku hlučných částí počítače.

Labels: